2013. január 25., péntek

2012 elmaradás - 1.

A sok karácsonyi ajándék tervből ezt az egyet sikerült befejeznem. Igaz ezt még novemberben be szerettem volna fejezni :-) Anyósomnak készült, nem volt nagyon meglepetés, mert látta a mintát, néha a hímzést is, csak a végeredmény volt titkos. Most is az utolsó pillanatban kereteztem, aminek meg is van a látszatja. Tegnap fotóztam, és kellemetlen meglepetés várt. A sarkain a ragasztásnál szétváltak a keretek. Kénytelen leszek kijavítani őket, még nem tudom hogyan. A párom mindig morog rám, hogy mindent az utolsó pillanatban fejezek be, de már kezdem belátni, hogy igaza van. Legalább is most biztosan. Talán nem ragadtak össze teljesen, vagy a tűzést másképpen kell csinálnom. Vagy... nem tudom. 
Az első kalapos hölgyeményt már mutattam, de így egyben sokkal szebbek. A keret fehér lett, barackszínű aláfestéssel (olyan a fal és a hálószobája kiegészítői is). 


Ezen a képen látszik legjobban a keret színe. A többi nagyon fehér.




És itt vannak egyben a falon. Én is szögeltem fel őket, nem nagy fantáziával, de nem volt kedvem tovább agyalni rajta. Nekem tetszik így, az anyósom is meg volt elégedve. 


 Ez pedig az egyik 2013-as elfoglatságom lesz. A Canadahunon szerveződött Nemzetközi RR hímzéshez csatlakoztam. Ez egyenlőre az én kendőm. Még nincsenek készen a keretek, szerdán szeretnék postázni, remélem :-) 13-an vagyunk és Victoria Sampler - Button up Birdies mintáját hímezzük. 12 hónap + egy 13.madirkó, amit már kihímeztem. Ketten vagyunk Szlovákiából - Felvidék, Románia - Erdély, Szerbia-Vajdaság, Belgium, Franciaország, Németország a többiek Magyarországon élnek. 
El fog menni a monitorom, már tegnaptól sz.....dik, kikapcsol magától, még csak 7 éves múlt, öreg netán? Most is már kétszer elfeketedett :-(((((((((((((((( de örülök, még egy nem várt kiadás, nem is kicsi. Pedig fényképezőgép is kellene, mert ezzel nem vagyok megelégedve. Még a kinti képek jók, de bent förtelem. Valami komolyabb kellene. 



Ezzel el is árultam a 2013-as terveimből egyet. Van még több is, sok, nem tudom hogy fogom győzni. De ez vagyok én, megin túlválalom magam, aztán csodálkozok, hogy nem győzöm. Fú de rossz szokás. Az embernek mindig az az érzése, hogy ügyetlen, lassú, szerencsétlen, mert nem csinál meg mindent, amit betervez. Pedig csak tervezni kellene reálisabban. Hiszen a nap csak 24 órából áll, és ha nem ebédelek, akkor is csak 25-ből :-) , és kezem is csak kettő van, és néha aludni is kell. De mikor annyi gyönyörűséggel találkoztam az elmúlt évben, amit mind meg szeretnék csinálni - hímezni, varrni, horgolni, kötni. És a nagy álmomról - tervemől nem is beszéltem még. Nem is fogok, egyenlőre. Majd, ha már kézzel fogható lesz. Ez legyen az idei titkom. Időben szólok. Még egy kis lökés, bátorítás kellene hozzá, ja és egy kis pénz :-)

Mostanra ennyi, legközelebb az idei tervekkel jövök. Köszönöm, hogy itt jártál, hogy olvastál, és ha üzenetet is hagytál :-) virtuális puszi érte! Kellemes hétvégét kívánok, pihenjetek sokat! 

9 megjegyzés:

  1. Azok a kalapos nőcik!!!
    Egyre jobban úgy érzem nekem is kell:) Tetszik az elrendezés a falon talán mert nem szimmetrikus és még is van benne harmónia.
    A madaras hímzés is ígéretes.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek ezek a kalapos hölgyek!
    Tervek meg kellenek :)

    VálaszTörlés
  3. Megint milyen sok szépséget mutattál egyetlen bejegyzésben!

    Izgalmasan hangzik, hogy valami nagy dolgot tervezel, kívánom, hogy megvalósuljon!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon tetszenek ezek a kalapos hölgyek! Fantasztikusan szépen készítetted el!
    Ne ostorozd magad! Mindannyian tele vagyunk tervekkel, időnként haladunk, időnként állnak és várnak a dolgok... sok erőt, jó kedvet Neked mindenhez! ... és szép hétvégét!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Hola.
    Los cuatro cuadros son muy bonitos.
    Feliz fín de semana.
    Besos.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszenek a hölgyeid és a madaras is!

    VálaszTörlés
  7. Én nem tudom mit csinál a blogger, de már másodszor iratkoztam fel hozzád... Még jó, hogy a Facebook-on látom a szépséges munkáidat és most szöget ütött a fejembe, hogy az olvasnivalókban miért nem frissít a blog? Na mindegy, itt vagyok megint:).
    Nagyon szépeket mutattál most is, a tervezéssel kapcsolatban meg csak egyetérteni tudok:))).
    Nagyon kíváncsi vagyok a nagy tervre is:)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már itt vagy :-) Velem is megtörtént ugyanez, Mankát nem tudtam a követett blogok közé, talán csak 5. próbálkozásra.

      Törlés
  8. Köszönöm a szép szavakat, biztatásokat. Igykezek megszolgálni a bizalmat.
    A nagy terv, az csak kb.fél év múlva reális.

    VálaszTörlés