2013. március 26., kedd

RR - március


Mostanában semmit nem fejeztem be :-( Valahogy sem időm, sem kedvem nincs. A hímzést eléggé hanyagoltam, megkötöttem a Bebi sapkáját, körbe horgoltam, még kb.15 perc munka hiányzik. Annyira lelassít ez a ramaty idő. Soha nem szerettem a havat, de elviseltem, mert a tél velejárója, DEEEEE könyörgöm, már tavasz van, legalább is annak kellene lenni. Elhallgattak a madárkáim is, na nem ezek itt lenn. Ezek némák voltak mindig is, csak a szépségükkel hódítanak.
Tegnap éjjel fejeztem be, majd reggel fotózom felkiáltással. Reggel elaludtam, na nem nagyon, sehonnan nem késtünk el, de a szokotnál majd egy órával később keltem. Fotó nincs. Sebaj majd az irodában, nappali fényben. Igen, lemerült a gépem. A saját mobilomról nem tudom bevarázsolni a képeket a gépbe (ezért sem tudom megmutatni egy Klimt képemet, amit csak azzal kaptam le gyorsan). A kolléga lefotózta, elküldte és most itt vannak, de rémesek. Homályosak, igaz elég színhelyesek. 


A madárka, aki még nem tudná a Nemzetközi RR egyik kendőjére került. Mégpedig Elodie kendőjére, aki Franciaországban él. Nagyon szép anyagot választott, vászon 12,6-os, ahogy ő írta. Kicsit sötétebb, barnásabb, mint a képen. Egy szállal hímeztem, 2 szálon az eredeti fonalakkal, ő küldte a fonalakat is. Jó volt hímezni, de végérvényesen eldőlt szemüveg kell. Főleg este, máskor meg úgysem jutok a hímzéshez. Pedig az én perlicska anygom is kb. ez a sűrűség.


A keresztek mellett van rajta, kontúröltés, szálöltés, margaréta öltés és franciacsomó. Az első pár franciacsomót kifejtettem, de a végén már profi módom hímeztem őket.

Kellemes húsvéti ünnepet kívánok minden olvasómnak. Még ha havas is ez a húsvét.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a madárka, még a homályos fotón is! Amúgy maga az egész kendő szép. A nemzetközi RR gondolata egy kicsit..... szóval... nem megy rá a gatyátok is a postaköltségre? Én tavaly postáztam szerbiába egy csomagot, több mint kétezer ft volt....

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett a madárka! Vannak napok, amikor semmi nem jön össze, de ezek a napok elmúlnak és jönnek helyette olyanok, amikor minden sikerül! :)

    Én nem vagyok ellene a hónak, de márciusban már nekem sem hiányzik :D

    Neked is kellemes, pihenésben és hímzésben gazdag Húsvétot! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! A profi franciacsomók miatt pedig irigy-mirigy:). Boldog húsvétot!

    VálaszTörlés
  4. Szépek a madárkák! Különösen az as virágos keret tetszik.
    Az időjárás alaposan megtréfál bennünket, hímzős húsvétot és jó időt kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Aranyosak ezek a madarak! Az alsó fotó kinagyítva tökéletesen mutatja a képet :)
    A téllel és a hóval kapcsolatos érzéseidben 100%-osan osztozom :)
    Nektek is boldog Feltámadás Ünnepet kívánok!!!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű lett a madárkád!
    Nagy madárkedvelő vagyok - hogyhogy nem hallottam erről az RR-ről?:o)
    Nagyon kellemes Húsvétot kívánok Neked is!

    VálaszTörlés