2013. november 4., hétfő

Végre egy kis hímzés


Na azért nem vittem túlzásba. A Nemzetközi RR novemberi madárkáját hímeztem ki. Már csak kettő van hátra, vagyis remélem kettő. A decemberi madarat egyenlőre nem tudom hímezni, mert elveszett Franciország és Románi között a kendő. Zsuzsa, a tulajdonosa, már az FB-n is kerestette. Remélem meglesz, ha nem újra hímezzük. 
Ez a kendő Bettié, nekem ez tetszik a legjobban. Gyönyörű kereteket hímzett. A képeken nem látszik, de ez egy rusztikus aida. Nagyon tetszik, annak ellenére, hogy én vászon hívő vagyok. 



Ez a hétvégén készült. Az FB Karácsonyi SAL 2013-ba is bekapcsolódtam. Több mintából lehet választani. Ezt a Jardin Privé mintát már régen kinéztem, most legalább elkészül. Gyorsan lehet vele haladni. A feliratot megváltoztatom, jobb szeretem, ha magyar a felirat. Az eredetin gombok vannak a fán, ami tetszik is, én olyan gyöngyházas gombokat szerettem volna, de itt Losoncon nem találtam eddig. Ha nem sikerül, akkor olyan pókháló rózsákat (na most ezt jól megmondtam :-) hímzek a helyükre. Remélem még a  héten sikerül befejeznem. Olyan jó volt már tűt fogni, nagyon hiányzott.


Október 26.-án Bogácson voltunk a Tárcsás Ételek Fesztiválján. Ha időm kiadja, mutatok a héten pár képet. Igaz a kajáról majdnem lekéstünk, de jártam a Hagyományőrző Házban és a vásáron is láttam pár szépséget. A tájházról lemaradtam - zárva volt, és a templomig sem jutottam el - ennek már az én lustaságom volt az oka. De jövőre már mi is sütünk, a férjem benevezett :-) így biztos lesz még alkalmam.

Szép napot minden látogatómnak!

7 megjegyzés:

  1. Hú, tényleg nagyon szép ez a keret a madarak körül! Szép a kendő is! Hogy is működik ez az RR?

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom a többi kendő milyen, ez valóban gyönyörű...

    VálaszTörlés
  3. Tényleg gyönyörű a madárkás... kíváncsian várom a JP folytatását :)

    VálaszTörlés
  4. édesek a madárkák, és kíváncsi vagyok, milyen lesz a másik minta teljesen kihímezve

    VálaszTörlés
  5. A madárkás kendő gyönyörű, erősem fontolgatom, hogy jövőre belevágok!
    A Jardin Privé minták is nagyon tetszenek mostanában. Hm, mégiscsak jó lenne a FB valamire?:)

    VálaszTörlés
  6. Kösz lányok, a Betti nevében is. Én csak egy madarat hímeztem rá, az összhatás őt dicséri.
    Hajnal - az RR lényege - mi 13-an vagyunk, mindenkinek van egy vászna, amit előkészített, és elküldte a sorban utána következőnek, az kihímezte rá a részét a mintából, és tovább küldte. Közben ő is kapott egy másik kendőt, stb. Addig küldözgetik, míg mindenkinek haza nem ér a saját kendője. Mindenki kivarrja az egész mintát, csak nem a saját kendőjére, de 12 (nálunk) másik kendőre.
    Most jutot eszembe - egy szlovákiai magyar RR? benne volnál? Igaz ahhoz még keresni kellene pár hímző csajszit.
    Fidike vágj bele, de figyelmeztetlek az ágak, legalább is nekem, nagyon macerásak :-) De a végeredmény megéri.
    Sokan óckodnak az FB-től, hozzám eddig csak a jó oldala jutott el, remélem így is marad. Nagyon sok ötletet elmentettem már.

    VálaszTörlés
  7. Persze, szivesen benne lennék, tudok is egy-ket embert, aki szerintem szintén... :-)

    VálaszTörlés