2013. december 5., csütörtök

Karácsonyi SAL 1.

Már mutattam félkész állapotban Jardin Prive - Joeux Noel aux Rennes mintáját. Kicsit átalakítva a gyerkőcök nevével. Mindenképpen gombokat szerettem volna a mintára, talán az tetszett meg benne leginkább. Csak hát nálunk Losoncon ilyen pici gombokat nem leltem. Ekkor jutott eszembe Rita ajándéka, már nem is emlékszem mikor nyertem nála, bocs Rita :-), de most kapóra jöttek azok a pici gombok, amiket a csomag tartalamazott. Sajna nem volt elég, és mivel a barna lógókákat már kivarrtam, kipótoltam "pókhálós" rózsákkal (még mindig nem kerestem rá a rendes megnevezésre).


Ilyen lett, a befejezés már kavarog a fejemben, csak ahhoz hozzá kellene ülni a varrógéphez, és még mindig nincs rá elég lelki erőm. Hosszú volt a kihagyás, nem merek belefogni semmmibe. Pedig a tavalyi SAL-t is be kellene fejezni. Majd kérek a zuramtól egy nap szabit, és belefogok. 
Hozzáfogtam a SAL másik mintájához is, a Tralala kismadárkás fenyője, majd mutatom.
Karácsonyig még vár ránk egy költözés, másik irodába. Most jut eszembe még az új szobákat sem mutattam. Úgy általában el vagyok maradva a blogolással, na de mikor nem :-))))))))))))))))))

Köszönöm, hogy itt jártál!


10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! Mindig csak a kezdet nehéz, aztan már meg magától! A varrással is biztos így lesz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-) Tudom, elkezdeni nehéz. Ha belegondolok, hogy valamikor a téli kabáttól, a kosztümökön át az estélyi ruháig mindent megvarrtam magamnak, sőt néha másnak is. Amióta meg van Bebi is alig varrtam, max. javítgatásokat. Bele se mernék fogni már komolyabb dologba. De igérem összeszedem magam :-)

      Törlés
  2. Rozy, miért nem szólsz?? Mekkorák azok a pici gombok? Kell még?

    VálaszTörlés
  3. De jóóó lett!
    Tessék befejezni! Úgy lesz az igazi! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igenis, összeszedem magam és megvarrom, belehúzok. Vagyis inkább bátorságot gyűjtök :-)

      Törlés
  4. Köszi Éva, most egyenlőre nem kell, de biztos alkotok még valamit gombokkal, mert tetszik. Nagyon picik, nem tudom pontosana kissebbek 3mm, a nagyobbak 4-5, a szívek max.6mm szélesek. Amit én vettem itt, azok a legkisebb volt 6mm átmérőjű. Nagyon szép gyöngyház színűek voltak, a hátuk pedig fehér, úgy elképzeltem, hogy az egyiket a színéről, a másikat a visszájáról varrom, de nagyok voltak.
    Nem baj így is jó :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép ez így, a gyerekek nevével!

    Nagyon ügyi vagy, hogy annyi mindent tudsz varrni, a tudás ott szunnyad benned most is, csak idő kell hozzá, amint írtad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szunnyad :-) nagyon mélyen alszik az. Majd veszek egy jó hangos vekkert.

      Törlés
  6. Egyedi lett, nekem nagyon tetszik!

    VálaszTörlés