2014. február 13., csütörtök

Tupilános SAL

A héten tulipánokat ültettem, na nem a kiskertbe, csak a vásznamra. Nem nagy haladás, naponta átlagban csak 1 óra jut nekem. De nem adom fel :-)
Nagyon szeretem a tulipánokat (erről jut eszembe, hogy a játékban még nem írtam hét dolgot magamról, de azt majd később, ez lenne az egyik) és ezek a régi minták tökéletesek. Nem csak a mai tervezők ügyesek, a nagyanyáink is azok voltak. És a legtöbbjük nevét homály fedi. 




Van két kérdésem (már az FB-n is feltettem, de itt is megkérdezem, nem mindenki jár arra)

A középső tulipán tetején a dísz - nem az eredeti színnel hímzem, az nekem sötét volt. Két átváltás után Anchor 888 lett volna, a keretben a szín Anchor 889, kicsi volt a kettő között a különbség. Ez viszont már nagyon világos (rikítós), vagy nem? Nem tudom. Ezen a tulipánon nem annyira zavar, inkább a középső, kisebb csokron. Próbáltam a váza világodsabb színével is, nem jött be, az még rosszabb volt.
 Régen nem bontottam ennyit :-(

A másik kérdés - azt a barack színt ugye már ne tegyem bele? Hajlok arra, hogy ezeket az egyszínű tulipánokat az Anchor 888-cal hímezzem. Addig nem bontom ki a barackszínt, míg ki nem próbálom a másikat.


Még ma ezen szeretnék dolgozni (igaz a varrógépem már be van izzítva, mert az unokaöcsém nadrágját kell leszűkítenem, de olyan régen nem varrtam, hogy félek hozzáfogni), be akarom fejezni ezt a három csokrot.
Utánna jöhet a Hagyományőrző SAL következő része.

Köszönöm, hogy erre jártál :-)

4 megjegyzés:

  1. Excellent work !!!!! I love your tulips !!!!~!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Szerintem nagyon szép lesz! A barackszín nekem tetszik benne, a sárgás-zöldes nem annyira. De ez csak az én véleményem.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lesz !!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól haladsz, nagyon tetszenek a színeid!
    Viszont igazad van, a kevesebb sokszor több... lehet, szebb lenne, ha nem variálnád túl... vagy nem is tudom...
    Na, most aztán sokat segítettem... :)

    VálaszTörlés