2016. március 8., kedd

2016/6 MUK 1

A hétvégén szerettem volna kihímezni a márciust, de pénteken elfelejtettem kinyomtatni és otthon nincs nyomdánk, gépről pedig nem szeretek hímezni. Van az irodában egy, amit nem használunk (nagyon rossz vétel volt anno majd 10 éve), drága bele a festék, nagyon lassú, egyedüli haszna, hogy színes scanner van benne. De talán hazaviszem, mert néha kellene otthon is nyomtatni. Na már megint elkalandoztam :-) 
Ha nincs március, akkor elővettem az egyik MUK-ot, rafináltan azt, amelyiken már a legkevesebb meló van :-) Ez Berni cicás B betűje volt. Mivel szombaton vendégeink voltak, vasárnap pedig vacsorára voltunk hivatalosak, csak az éjszaka maradt a hímzésre, de amúgy is éjjeli bagoly vagyok. Szeretem mikor csend (már amikor apjok nem horkol 2 szobán át) és nyugalom van körülöttem, mindenki alszik. Lelkiismeretfurdalás nélkül hímezhetek, nem zavar, hogy más munkám elmarad, mert hát éjjel már csak nem fogok hozzá takarítani :-)
Akkor itt a kép, neszi lesz belőle farmerral és piros pöttyös anyaggal. (Mikor?)


Egy MUK kész, hímezhetek valami újat. HURRÁ :-)
Tegnap sikerül megvennem a hiányzó fonalakat a Gerda Bengsston mintákhoz. Este (éjjel) már ki is válogattam az elsőhöz - hóvirág, ami fehér és zöld elméleteileg. Na ebben a mintában ha jól emlékszem 6-7 féle zöld van. Kiszámoltam a vászon méretét is, de mivel a hálószobában volt a vászon, már nem akartam kotorászni, pedig de beleböktem volna :-( De legyőztem magam, már éjfél is el volt, és csak a szemeimmel bökködtem, terveztem a sorrendet. De majd ma !!!!!!!!! És ami még jó, sikerült tegnap kivasalnom is :-) a héten már nyugalom lesz. Hímezhetek :-)

Visszaolvastam az idei elő bejegyzésemet, a terveimet. Alapból tervezős vagyok. Egy sima hétvégén is képes vagyok leírni a teendőimet és élvezettel húzogatom ki az elvégzett dolgokat. Nézzétek el nekem, hogy most is "húzogatni" fogok.
1.) MUK-talanítás - 1 darab kihúzva
2.) WORDS SAL folyamatban nem vagyok elmaradva 
3.) Varrógép - na elővettem, de már el is raktam. A tervekből csak Berni balerína jelmeze valósult meg, de ahhoz nem kellett varrógép :-) Nem fotóztam, ez tipikus rám, de találtam 2 képet a suli oldalán. Nem teljesen látni, de talán valamit. 4 méter tül, abból a felső réteg puhább, fényesebb, a felsőre ragasztópisztollyal ragasztottam a "gyémántokat" középen egy nagyobb dísz, fehér vászon cipő, fehér szilonharisnya, és mivel kicsit hideg volt a teremben, ráadtam azt a lila valamit :-)   


4.) Berni sapkáját megkötöttem, kicsit rövid lett, de szereti és hordja is. 
5.) Amigurumi - na arra még csak lelkiekben készítem magam, és mintákat válogatok. 
Nem is olyan roszz, főleg ha összehasonlítom a tavalyi évvel :-)

Szeretnék szép napütésen napot kívánni, de nálunk be van borulva. De reggel már énekelnek a madarak, csak lesz tavasz az idén is :-) 
Köszönöm, hogy meglátogattál!


7 megjegyzés:

  1. Csak ámulok és bámulok! :-)

    VálaszTörlés
  2. Hú, nagyon belendültél, csak így tovább!
    Nagyon cuki ez a kutya! És micsoda balerina!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. K6szi Rita, belelendültem, de meddig fog tartani ez a tempó?
      Ja, amúgy cica :-) van belőle kutyás is.

      Törlés
  3. ÉDES lett a cicás B! Tessék gyorsan befejezni, csak akkor húzhatod ki a listáról! :)
    Aranyos a nagylány! :)

    VálaszTörlés
  4. Igazad van Ildikó, 2014 karácsonyára varrtam ilyen neszit (ez a hímzés is akkorra készült) de már elfelejtettem hogyan varrtam, megint át kell gondolnom a menetet. Elővegyem a varrógépet? Meggondolandó :-)

    VálaszTörlés
  5. A cicás himzésed nagyon édes lett..Látom terv az van bőven...Sok sikert hozzá, hogy sikerüljön is...Nálam is mindig van valami új... és az kerül előtérben...És ugyebár azért dolog is akad...
    Köszönöm a látogatásodat...

    VálaszTörlés