2013. október 10., csütörtök

Szeretem az őszt ...

Hát ahogy elnézem, régen írtam új bejegyzést. Nem mintha nem tudnék miről írni. Hímzésről keveset. Lakásfelújjításról, arról annál többet, rumliról, rendetlenségről, takarításról, pakolásról. De nem írok (sokat), majd ha teljesen készen leszünk, - mármint azzal, amire rá tudtam azuram beszélni - akkor mutatok képeket. 
A lényeg - kicseréltük a gyerekszobát a hálóval, az ágyunk már egy hónapja a nappali közepén, a szekrények a folyosón. Mind a két szobában festettünk, padlót raktunk, a gyerekszobában tapétáztunk. Mindent SK csinálunk, (kicsit csalok, mert apósom szobafestő volt :-) délutánonként, hétvégén, így csak nagyon lassan haladunk. Szeretettem volna még kicserélni az ablakot a konyhában és ott is festeni, de már inkább csendben vagyok, majd tavasszal :-) remélem. Bár a mi tempónknál ez nem is olyan biztos.  
De ami a lényeg. Eddig a hálószában volt egy munkasarok (amig otthon dolgoztam itt volt a számítógép) és a csomagoló asztal. Most ezeket átalakítom hobbi sarokra. ennek örülök a legjobban. Végre lesz stabil helye a varrógépnek, így talán visszatalálok a varráshoz is. Rengeteg anyagom van (most a pakolásnál elő is került mind, azuram nagy szörnyülködésére). Szeretnék egy fotelt is, valamikor, amiben hímezni fogok. És még rengeteg mindent, majd lassan, idővel. 

Leírok pár pontot, amiről majd a hónap folyamán írni szeretnék:
 • Nemzetközi RR madárkái - az egyedüli hímzés az elmúlt két hónapban
 • Nyaralás - ami nagyon jól sikerült
 • Lakásfelújjítás - már csak a végeredmény
 • Kézműves foglakozások Ipolytarnócon  minden kedden.
 • Idén is csatlakoztam a Karácsonyi SAL-hoz az FB-n. Hat mintából lehet választani. Még nem kezdtem el egyiket sem. Nálam van még a kendő a novemberi madárkával, csak utána kezdek hozzá valamelyikhez.  

Az RR madárkái:
kicsit homályos augusztus

szeptember

október
Már csak 3 hónapot kell kivarrnom.

Szép őszi napot mindenkinek!5 megjegyzés:

 1. De örülök, hogy jelentkeztél! :) Persze aki ilyen nagy munkába fog, annak nincs ideje a hobbijára... Sok erőt Nektek, és kitartás, minden csodaszép lesz, és egyszer készen lesz! :)
  Szépek a madárkáid, tényleg gyönyörűek az őszi színek!... és kíváncsian várom a megígért bejegyzéseket! :)))

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörűek ezek a madárkák!!! A kolibri a kedvencem!!!!

  VálaszTörlés
 3. Annyira jók a madárkák! Ügyesek vagytok, hogy s.k. tataroztok!

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörűek a madarak!!!!! Kitartást a felújítás hátralevő részéhez!

  VálaszTörlés