2014. január 22., szerda

2014

Lassan eltelik egy hónap ebből az évből is. Aktualizálni kellene a blogomat - olvasott könyvek, tervek, tavalyi év kiértékelése, stb. 
Addig is pár kép:

A Nemzetközi RR utolsó (előtti) januári madara Sarolta kendőjén. Rájöttem, hogy szorosan hímzek, nagyon. Nem is lett olyan szép, mint ahogy elképzeltem :-(  Azért előtti, mert egy kendő elveszett, arra hímeztem volna a decembert, azt ujraindítottuk, csak később jut el hozzám, de bepótoljuk Zsuzsám .Belevágtam Palkó Hagyományőrző SAL-ba. Egyre jobban szeretem a népi mintákat hímezni. A piros kicsit pirosabb, a fonalak Anchor 1009 a világosabb és 895 a sötétebb. Perlicskára hímzem, ami kb.36-os vászon, nekem már sűrű, és a piros még nehezebbé teszi. De így tetszik, úgyhogy elvakoskodok vele majd egy ideig :-) Már azt is tudom mi lesz belőle, ha összeszedem magam.


Elég sok munka összejött az irodában így az év elején, ami csoda mert az emberek csak márciusban szoktak felébredni, hogy építkeznének. Ez jó, nagyon is, de még kevesebb időm lesz a blogra (na eddig sem sokat írogattam :-)  Ezért is köszi mindenkinek, aki meglátogat, még ha ilyen ritkán jelentkezek is.
5 megjegyzés:

 1. Aranyos a madarad, és gyönyörű a teljes kép!!!
  A SAL-t már véleményeztem :)))
  Örülök, hogy van munkátok, és annak is, hogy mégis időt szakítottál a hímzésre, a blogra! Jó tudni rólatok, legalább néha :)

  VálaszTörlés
 2. Szia!!! De jó, hogy írtál! Annyira jó lett a madaras kendő! A népi minta pedig kifejezetten tetszik így, sötét alapon - igen, sokkal nehezebb hímezni, de megéri, szép lesz!

  Jó munkát és hímezgetést!

  VálaszTörlés
 3. Nagyn szép lett a madárka, nem is látszik a szoros hímzés, a Palkó féle kendő pedig nagyon szépen alakul, tetszik a piros alap!

  VálaszTörlés
 4. Gratulalok a munkaidhoz!
  Nezz be hozzam, Szera uj jatekot inditott, en rad gondoltam...
  http://veronikanette.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép lett az RR kendő!!

  VálaszTörlés