2016. április 14., csütörtök

2016/10 Tavaszi koszorúk

Az előbbi bejegyzésemben emlegetett holnap is eljött :-) vagyis végre hozzájutottam a blogoláshoz is. Nagyon hektikus hetem volt. Igazból semmi sem úgy sikerült, mint ahogy elterveztem. Energiám nincs, kedvem sem nagyon, tegnap a fogam is fájt :-( Semmivel nem haladok. Szükségem lenne egy nyugodt napra, rendbe rakni a gondolataimat. Ha a fejemben rend lesz, talán képes leszek magam körül is rendet teremteni.
Már mutattam a hóvirágomat, Gerda Bengstonn mintája. Hímeztem melléje még két nárciszt - egy sárgát (kicsit az átváltásnál elmentek a színek, szerintem) és egy fehéret. A kész hímzések csak gyűlnek, de a befejezésig nem nagyon jutok el, ugye Ildikó :-) 
Húsvétkor elmentünk Kokavára, egy barátunk hétvégi házába (mellesleg minden szilveszterkor ott vagyunk) Ott szerettem volna odaadni a két legjobb barátnőmnek. Nem lettem kész. A fehéret már ott fejeztem be, és a tavaszi ajtódíszeket is ott állítottam össze. A fejemben már rég megvolt a terv. Elég nehezen sikerült koszorú alapot szereznem, és nem is vagyok velük megelégedve. Lehetnének nagyobbak. Pechemre nem is teljesen egyformák, ami miatt majdnem elrontottam az egyiket. 
Megint túl sokat "beszélek" :-) 


Hóvirág - eredetileg is magamnak szántam, de hagytam, hogy válasszanak ők. Választottak, ez a szépség maradt az enyém :-) Sima tavaszi koszorút szerettem volna, nem húsvétit. Lehet valakinek túl egyszerű, de nekem így tetszik. Húsvétkor rá lehet lógatni pár tojást.


Nálam a folyosón lóg, nem találta még meg az igazi helyét. A bejárati ajtóra nem tudom kitenni, műanyag, szög nem mehet bele, és a párom még nem találta ki hogy lehetne fellógatni.


A fehér nárcisz Ági komasszonyomé lett. A fotó alapján a bejárati ajtón lóg.


Nagyon szépen megtervezett minta.


Sárga nárcisz - Editke "fogadott" komasszonyomé. nem tudom hová akasztotta, a fal színéből ítélve a konyhában van. 
Húsvét hétfőn lettek készen, mikor fotózni akartam őket, lemerült a gépem, egész éjszaka tötltöttem, de valami nem tetszett a gépnek, mert meg sem moccant reggel. Pedig másnap  hatkor felkeltem, akkor indultak haza a komasszonyomék. Le szerettem volna őket együtt is fotózni, de csak egy homályos paca sikerült még mielőtt leállt a gép. Így megkértem a lányokat, hogy fotózzák le.
A két nárciszt még magamnak is kihímzem, nagyon tetszenek. Lehet a sárgában kicserélem a középső színt egy kicsit sötétebb sárgára.

Nem tudom lesz-e a hétvégén időm, kedvem hímezni. A Words SAL 2016 5. részét szeretném kivarrni. És már kiválasztottam a következő mintát is, de megigértem magamnak, minden új minta előtt befejezek egy MUK-ot. A mult héten kezembe is vettem egyet, haladtam is vele, de fogyóban az egyik fonál, remélem holnap sikerül vennem. Mert ha nem, kénytelen leszek újat hímezni :-))))))))))))) 
Na megint holnap van. 

Szép napsütéses hétvégét kívánok Nektek :-)







5 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek! Nekem a fehér nárcisz tetszik a legjobban.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű hímzések, nagy ötlet a vesszőalapba rakni az elkészült hímzést!
    Hóvirágot már én is kinéztem, de most a fehér nárcisz lett a célom :) olyan szép.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon szépek ezek a koszorúk! Én nehezen tudtam volna választani... :)
    Szép hétvégét - hímezgetőset (is)

    VálaszTörlés