2012. június 7., csütörtök

Sok idő...

telt el, az utolsó jelentkezésem óta. Most mutatom az elkészült hímzéseket. Még egyik sem kapta meg a végleges formáját. Nekem ez tovább tart, mint a hímzés. Míg kigondolom mi legyen, hogy legyen, míg rászánom magam a varrásra, keretezésre, stb. Hangulat kell hozzá, vagy ami nekem még jobban segít a termínus vészes közelsége. 

1. Unokahúgomnak, Csillának készült ajándékba. Az ünneplés már régen megvolt, sajna az ajándék még nincs készen. Már egy hónapja ki van hímezve, csak össze kellene állíitani. 


Sokáig nem tudtam mit csináljak belőle, majd a kezembe akadt ez a zöld keret, és eldőlt. Mellete látható a többi hozzávaló is. Remélem a héten sikerül előkotornom a varrógépet. 

Minta - Maggi Co´s village
Anyag - fehér Kanava 7-es (ami 17-18-as Aidának felehet meg)
Fonal - két szállal Anchor, Puppets

2. Manka Titkos SAL mintája készült el. Hát jó nagy késéssel, de az ajándékok elsőbbséget élveztek. Sokat gondolkodta beválaljam-e, de Manka megnyugtatott, nem baj ha kések, csak megcsináljam. Tűpárna lesz belőle, de mivel nem akartam, hogy a hátoldala üres legyen, kicsit átalakítottam a mintát (remélem elődeink nem haragszanak meg érte) az kerül majd rá. Ezt kell még kihímeznem, és megpróbálom elkészíteni életem első biscornu-ját. Elméletben tudom hogyan kell, majd elválik hogyan sikerül. 

Minta - Manka Titkos SAl, bukovinai székely minta
Anyag - bézs zsínű Perlicska (ami kb.36-os vászonnak felehet meg)
Fonal - Anchor, két szállal 

3. A másik unkohúgom Adrianna névnapi ajándéka lesz (nem szülinapi, mivel akkora nem lett kész). Csak részletet mutatok belőle, hátha idetéved. Aki ismeri, az tudja melyik mintáról van szó. Szintén keretezve lesz. Gondolkodtam táskán is, de azt nélküle nem vállalnám be - anyagválasztás a táska formája.

 
Minta - Tralala
Anyag - fehér Kanava (ami kb.27-28-as vászonnak felehet meg)
Fonal - Anchor, két szálon három szállal 


4. Nem hímzés, de ők is az én (mi) alkotásaink. Június 2.-án kirándulni voltunk a kicsilányunk óvodájával. Brezno mellett, Michalován egy tanyán, ahol gyereknapi játékokkal, állatbemutatóval, pónilovakkal, gulyáslevessel és juhtejből készült finomságokkal fogadtak bennünket - juhtúró, juhsajt, író. A kedvencünk a juhtúrós pirog, ami klaszikus krumplis tészta (pl. mint a szilvásgombócnál) juhtúróval töltve, és vízben kifőzve, pirított hagymával, szalonnával és tejfellel nyakon öntve. Finom volt, kicsit más, mint amit én csinálok, ők kispórolták a hagymát. 
   A napocska szépen sütött, de az Alacsony-Tátra lábánál nem volt valami nagy meleg, és fújt a szél is. Ez az egy fotó készült (még néhány a telefonommal, ha sikerül azok is felkerülnek), mert lemerült az elem :-( 


4 megjegyzés:

 1. Csodaszép dolgokat alkottál, míg el voltál tűnve:)!

  Klassz lehetett a tanyán!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Nem hazudtoltad meg magad, szinte vártam a bejegyzésedet, mert tudtam, hogy érkezni fog. Ezért is köszi! Szorgalmasan látogattam ám én is a blogodat, nálad gyakrabban van mit nézni, de írni nem nagyon van időm, mert a munkától lopom el az időt:-)

   Törlés