2012. július 31., kedd

Az elmúlt 4 hónap termése


A hímzést már mutattam, keretezve így néz ki Csilla unokahúgom képe. Csilla, aki nem mellesleg a Pegzus-pályázatot (fiatal szlovakiai írók pályázata) immár harmadszor nyerte meg. Az idén mind a két katagóriában - próza, vers - ő lett az első helyezett, és kapott még két különdíjat is.  Nagyon büszkék vagyunk rá. 


Bebi "kicsilány" rajta szeretett volna lenni a képen.

Minta - Maggi Co´s village
Anyag - fehér Kanava 7-es (ami 17-18-as Aidának felel meg)
Fonal két szállal Anchor, Puppets


Végre elkészült Manka Titkos mini SAL-ja. Mivel még ilyenem nem volt, biscornu lett belőle. A hátára nem akartam ugyanazt hímezni, így lekicsinyítettem a mintát. Nekem, és a környezetemnek is nagyon tetszik. A macsek a legújabb szerzemény, a sógornőmtől kaptam a névnapomra.
  


Ez a gyönyörű horgolt terítő az anyukám műve, megvan már cca. 40-50 éves. Mostanában már nem horgol. Sajnos most van túl egy csúnya felsőkar törésen, már soha nem fogja tudni használni a kezét rendesen.Ezt is meg kellett fogni, bár még a hátterünk is elcsúszott 


 Minta - Manka Titkos mini SAL, bukovinai székely minta
Anyag - bézs színű Perlicska (ami kb.36-os vászonnak felel meg)
Fonal - DMC, két szállal, két szálon

Aki olvasta a régebbi bejegyzéseimet is tudja, hogy a Tralala Floralie szerelem volt első látásra. Kedvenc virágom a tulipán, ezt választottam elsőként. Nem magamnak, másik unokahúgomnak Adriannának készült. Akinek (dicsekedjek még egy kicsit) a múlt héten volt a diplomaosztója a Corvinus egyetemen, valamilyen gazdasági szakon (nem tudom megjegyezni). A kép sajna még nincs keretezve (készülök rá, mint vénlány a férjhez menésre). 

Minta - Tralala-Floralie
Anyag - fehér Panama (kb.25-ös hímzővászon)
Fonal - DMC, Anchor, három szállal, két szálon

Ő a következő időre nem elkészült, egyenlőre befejezetlen hímzés. A fiam Marci most fejezte be az alsó tagozatot, köszönő ajándéknak készül a tanítónénijének. Hiányzik róla a névsor, és természetesen az összeállítás. Kép lesz, azzal a csipkével felturbózva. Remélem iskolakezdésre elkészül.

  Minta  -  Cedar Hill-Country Daisies
Anyag - bézs színű Perlicska (ami kb.36-os vászonnak felel meg)
Fonal - Anchor, két szállal, két szálon

Augusztus 5.-én lesz szüleim 50. házassági évfordulója. Nekik készül ez a kép. A képen hiányzik róla 3 szívecske a bal oldara és a hat méhecske, lányom szerint lepke. Hát megkínlódtam a nevek, betűk elhelyezésével, nem is vagyok teljesen megelégedve vele. Nehéz volt körívben szétrakni őket. Vasárnapra tervezzük a meglepetés bulit, remélem tetszeni fog nekik. 

  Minta  -  Jardin Prive - Au Coeur de la Maison
Anyag - fehér Perlicska (ami kb.36-os vászonnak felel meg)
Fonal - Anchor, két szállal, két szálon

Mostanában szeretek erre a Perlicska nevű anyagra hímezni. Szépek a keresztek rajta, igaz aprók, de nekem így még jobban tetszenek. Egyenlőre csak fehéret és bézst vettem, nem is tudom milyen más színek vannak belőle. Szeretném megpróbálni festeni is (ez az én tempómmal beláthatatlan jövőben lesz).
Megvannak már az új tervek is, de addig nem fogok semmibe, míg be nem fejezem ezeket (ha-ha-ha).
Hosszúra sikeredett ez a bejegyzés, remélem lesz valaki, aki végig bírja olvasni. 

Köszönöm mindenkinek, aki a blogom követője lett, és azoknak is akik csak ellátogatnak hozzám (akkor is ha ilyen ritkán jelentkezek) esetleg megjegyzést is írnak. Kellemes nyarat kívánok Nektek!


5 megjegyzés:

 1. Ennyi gyönyörű hímzés (és egy gyönyörű kislány) egyetlen bejegyzésben! Megérte kivárni!:))) Nehéz a döntés, de azt hiszem, nekem a legutolsó a kedvencem! És mutasd majd őket készre varrva vagy keretezve is!

  VálaszTörlés
 2. Nektek is szép nyarat! És hímezz még ilyen szépségeket, amilyeneket most készítettél:)

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörű dolgokat készítettél! Mi az, hogy végig tudjuk-e olvasni? Én elmerültem a sok szépségben...
  Valósítsd meg - és mutasd meg - a terveidet! :)
  Nektek is szép nyarat!

  VálaszTörlés
 4. Lányok, nagyon szépen köszönöm a dicséreteket és a biztatást. Igyekezetemnek csak az idő szab határt.

  VálaszTörlés
 5. The biscornus are fantastic! Well done ☺

  VálaszTörlés