2013. június 19., szerda

Újabb madárkák repülnek ki tőlem

A nemzetközi RR két madárkáját hímeztem ki. A májusit Iza kendőjére, akinek átmeneti lekhelye Németország. Elég sűrű szövésű az anyag, itt bizonyosodott be 100%-ban, hogy már kell az ókulláré. Ez a madárka kicsit sokáig volt nálam, de gondolom nem akart elrepülni addig, amíg a kicsinyei meg nem erősödnek :-) Nem tudom hogy hívják azokat a pókhálós virágokat, Atalie mintákon vannak, lusta vagyok kikeresni a nevét :-( na olyanokat hímeztem a gombok helyett. Bevallom nem az én ötletem volt, loptam, de megtetszett. 


A másik a júniusi madárka, Andi kendőjén, aki Magyarországon lakik. Nagyon ritka szövésű volt az anyaga, és kicsit szorosan hímeztem rá, főleg a sárga színeknél látszik nagyon. Remélem nem fog érte haragudni. 



Még egy kendő van most nálam, nem tudom mikor fogok hozzá. Mostanában ritkán és keveset böködök, és már hiányzik is, úgyhogy lehet hamar sorra kerül.
Ki kellene válogatni a színeket a CCN áprílisához, be kell szereznem egy fehér 28-as vásznat a Jaguárhoz, és van még pár dolog, de ez a meleg megöl, lelassít. Nálunk még két hét suli, utána dőzs, mármint a gyerkőcöknek, én meg gondolkozhatok mikor, hol legyenek. 
Július 6.-án unokatestvéri találkozó, amit idén mi rendezünk. Ez kb. 50-60 személy. Mivel szüleim már idősek, a szervezés, főzés, felszolgálás a sógornőmre, unokahugaimra és rám marad. Húzós nap lesz az biztos. De túléljük. Utoljára, mikor rajtunk volt a sor, még bátyám is velünk volt. Annyira hiányzik.
Kirándulni voltunk a kicsilányal az oviból a Seholsziget élményparkban. Legközelebb erről mesélek.

Szép napot minden kedves olvasómnak :-)

5 megjegyzés:

  1. Ezek a madárkák gyönyörűek!

    Biztos szupi lesz a nagy, családi találkozó. Szép dolog, hogy vállaljátok az ezzel járó pluszmunkát.

    VálaszTörlés
  2. nem unatkozol, az biztos! izgalmas közös hímzős-projektekben részt venni, a nagy családi találkozók is szuperek. sok sikert mindegyikhez.

    VálaszTörlés
  3. Kedvesek a madárkáid! :) Ilyenkor mindig ráébredek, mekkora kötelezettség egy ilyen közös hímzés...!
    Sok erőt a kéxszülődéshez, biztos jó lesz a tali, még ha fárasztó, sok munka jár is vele! :)

    VálaszTörlés
  4. Hello

    Just found your lovely blog.
    Beautiful bird project, I love it!
    Love the cottages too.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok, kedvesek vagytok. Majd beszámolok a találkozóról.

    Thank you Meggie :-)

    VálaszTörlés