2013. július 30., kedd

MIndenféle


1. Az állatkák, amit Bebi készített. Hol? Sehol, vagyis a Seholszigeten. Nagyon ötletesek. Adva voltak a fa korongok, már készre ragasztva. Ezekre ragasztgatta a csajszi segítségével Bebi a terméseket. Nagyon lefoglalta őt, ezért is kellett 3 db készíteni.


És a büszke alkotó a műveivel (és a félig kész fallal a balkónon)



2. Ez még júniusban volt. Ballagtak az óvodában. Bebi búcsúztatta a barátnőket (kockás ruha). Kicsit sajnálom, hogy nem megy velük, nagyon sok kis barátnője kezdi most szeptemberben a sulit. Az ovónőnk szerint (a tesztek alapján) értelmileg mehetne, de még fáradékony. Hiába, csak novemberben lesz 6 éves. 


3.  Marci Bogácson volt a Kökölyszi táborban. Múlt pénteken mentünk érte, és ott maradtunk a hétvégére. Jó hétvége volt, csak rövid. Jó társaság, jó idő. Ez a kép szombaton délelőtt készült. A kiscsajok alig bírták kivárni, hogy induljunk a strandra.





4. Szombaton én kihagytam a strandolást. Sokkal jobb programom volt. Már olvashattátok Fidike blogján mini hímzős találkozót tartottunk. Ő a környékről származik, így megbeszéltünk egy találkozót. Annyira jó volt valakivel találkozni, akinek szintén ilyen fontos a kézimunka a hímzés. Mikor a többiek elvonultak a strandra (ami a délelőtti eső miatt, csak ebéd után volt) mi kicsit hímeztünk. Na nem sokat, a szánk többet járt, mint a kezünk. A két munka (a képet Fidikétől loptam). Fidike a Népi mintakendőn dolgozott. Annyira jók a színei, élőben még szebbek, telitalálat (már nem is tetszik a sajátom). Ezekkel a színekkel még hímzek valamit biztosan. Én RP Fiori Antichi 7 hímeztem, vagyis nagyon az elején tartottam. 
Nagyon szép ajándékokat kaptunk tőle, én könyvet, Marci képregényt (már elolvasta, ami kész csoda, nem szeret olvasni a diszlexiája miatt, ezentúl képregényeket vásárolok neki könyv helyett), Bebi matricás füzetet.
Fidike ezer köszönet. Jövőre is várlak haza :-)))))))) 


5. És itt tartok az RP-vel, és el is tettem oldalra, mert elszámoltam magam. Rövid lett az anyag. Hol járt az eszem, nem tudom. Nagyon gondolkodtam rajta, mit csináljak. Maradjon csak az alsó része, vagy hagyjak ki valamit belőle? A végén lerövidítettem a mintát 10 sorral, ha kész lesz mutatom. 
Addig is kihímzek pár apró mintát, RP pedig pihen.


6. A fiam lefotózta az udvart, ahol az irodánk van. A képen nagyon szép, igazából már egy kicsit elhanyagolt. De jó hely, nyugodt, mégis a központban van. 



Akkor ennyi erre a hónapra. Augusztusban készülünk nyaralni Tiszafüredre. Nem lakik valaki közületek a környéken? Megtetszett ez a találkozó dolog :-) A nyaralásra a DFEA Hortenziáját szeretném vinni (még nincs elkezdve) remélem jut idő hímzésre is. 
Lehet, addig még jelentkezem egyszer, de nem igérek semmit.

Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést és hímzést kívánok!













6 megjegyzés:

  1. Köszi a beszámolót! Ha tudtam volna, hogy Bogácson vagytok... a szüleim Mezőkövesden élnek, beszervezhettünk volna egy hármas randit... no, majd legközelebb... :) Nagyon szép a RP, szerintem lerövidítve is szép lesz!
    További szép nyarat Nektek is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jövő nyáron lehetne hármas talit is szervezni!

      Törlés
    2. Akkor ezt megbeszéltük :-)

      Törlés
  2. Nagyon ügyi Bebi, hogy ilyen klassz állatokat alkotott! Ne sajnáld, hogy még nem mehet suliba, a húgom szavai szerinte nem évvesztes, hanem évnyertes: lesz még egy csak játékkal eltöltött gyermekéve.

    Nahát, milyen sokat haladtál a RP-vel! Nem lehet észrevenni, hogy lerövidítetted. Nagyon ötletes megoldás.

    A találkozó tényleg nagyon jó volt, megismételhetjük jövőre is!

    Örülök, hogy Marcinak tetszett a képregény. Nálunk is nagy sláger, mindkét gyerek lapozgatja, bár még csak ovisok.

    Jó pihenést a Tiszánál, és kiváncsi vagyok a DFEA-virágodra, én is nagyon kacsintgatok a következővel!

    VálaszTörlés
  3. Ez még csak az RP minta fele, ez eddig az eredeti, a rövidítés csak most következik.
    Hát DFEA-ra én is kíváncsi vagyok, már egy éve tervezgetem, a fonalak is megvannak régen.

    VálaszTörlés
  4. Szep fmunkak.:) Es kepek.:) A z idosebbik kislanyom is kesobb kezdte az iskolat es nem bantaam meg a dontest...Erzelmileg nem volt meg erett...:)

    VálaszTörlés